Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Επίδαυρος 2011


Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Παλλήνης διοργανώνει το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, εκδρομή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Ειρήνη” του Αριστοφάνη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Καίτη Γκονου στο τηλέφωνο 6977007963.

Η συμμετοχή είναι 30,00 € ανά άτομο. Η τιμή περιλαμβάνει το εισιτήριο του θεάτρου και του λεωφορείου.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα, από το
1ο Λύκειο Παλλήνης με επιστροφή την ίδια ημέρα.
Δηλώσεις Συμμετοχής  έως και τις 27 Ιουνίου 2011
Λίγα λόγια για την παράσταση.Εγκατέλειψαν οι θεοί την Ελλάδα; Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται ήδη μια δεκαετία και η απελπισία έχει κυριεύσει τον κόσμο. Ο δαιμόνιος Τρυγαίος από την Αθήνα αποφασίζει να ξεκαθαρίσει το θέμα: καβαλά ένα τεράστιο σκαθάρι και ανεβαίνει στον ουρανό για να συναντήσει τον Δία.
Στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), έναν ύμνο στην αγροτική ζωή, ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του.
Ο λαμπρός κωμικός Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο και πρωταγωνιστεί δίπλα σε μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών.
Μετάφραση: Κ. Χ. ΜύρηςΣκηνοθεσία: Πέτρος ΦιλιππίδηςΔραματουργική επεξεργασία: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος ΓαλίτηςΣκηνικά: Γιάννης Κόττης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μίνως ΜάτσαςΧορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χάρης Μαυρουδής, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάσος Ιορδανίδης, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Συριώτης, Ελευθέριος Ελευθερίου , Ηλίας Γιαννάκης, Δημήτρης Βογιατζής, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αντώνης Αντωνάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Πέτρος Γεωργοπάλης, Σταύρος Σβίγγας, Μανώλης Χουρδάκης, Ορέστης Τζιόβα

1 σχόλιο: