Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΘΕΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ " Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ "


Η Ιδέα
Λιάστρα ονομάζεται το σκεύος που στα παλιότερα χρόνια άπλωναν τους καρπούς, ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ακτίνες ήλιου και να αποξηραθούν.. Λιάστρα ονομάσαμε και εμείς τη νέα αυτή Θεατρική Ομάδα, καθώς σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε φωτεινές ακτίνες πολιτισμού και να τις απλώσουμε ώστε να ζεστάνουν όσες περισσότερες ψυχές γίνεται..
Θεατρική Ομάδα «Η Λιάστρα» λοιπόν, υπό την σκέπη του Συλλόγου Μεσσηνίων Παλλήνης “Ο Παπαφλέσσας” που από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασε και μας στήριξε μέσω της αξιολογότατης κυρίας Καίτης Γκόνου.
Ο Σκηνοθέτης
Σκηνοθέτης της «Λιάστρας» είναι ο κύριος Νίκος Παπαδέας, ο οποίος ως δάσκαλος και επαγγελματίας σκηνοθέτης έχει υπάρξη αστείρευτη πηγή πολιτισμού για την περιοχή μας, έχοντας παράγει βραβευμένες παραστάσεις για πολλά σχολεία του Γέρακα και όχι μόνο. Διπλ. Μηχανικός του Τεχνικού Πανεπιστήμιο Μονάχου Γερμανίας. Βοηθός Καθηγητού κ. Μάρκο, στο Πανεπιστήμιο Μονάχου στην έδρα Τηλεπικοινωνιών. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα σε τομείς της Κυβερνητικής (Cybernetics). Εκπαιδευτικός στον ΟΤΕ στην Τεχνολογία των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Συστημάτων Ανάπτυξης, Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Παροχή επιμορφωτικών προγραμμάτων σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τη θεατρική αγωγή και σεμιναρίων με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία - σκηνοθεσία, ανάλυση και διασκευή θεατρικών κειμένων, θεατρική διδασκαλία στα πλαίσια "θέατρο στο σχολείο". Σκηνοθεσία θεατρικών έργων, πολλά των οποίων βιντεοσκοπήθηκαν και βρίσκονται στα αρχεία του Υπουργείου Παιδείας και στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος.
Τα ιδρυτικά μέλη
Τα ιδρυτικά μέλη της Θεατρικής Ομάδας, είναι γνωστοί «συνήθεις  ύποπτοι» στα πολιτιστικά της περιοχής μας, καθώς προέχονται από την πρώην, κατά κόσμο επικαλούμενη Θεατρική Ομάδα Δήμου Γέρακα (2001-2007). Στο ενεργητικό μας αριθμούμε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων παρουσιασμένων εντός των συνόρων του Δήμου, σε φεστιβάλ εκτός αυτού με διακρίσεις και βραβεύσεις καθώς και πολλές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων της περιοχής (Εργάνη, Παπαδιαμάντης, Πηγή κλπ).
Παρακάτω παρατείθεται ενδεικτικά το θεατρικό μας παραστασιολόγιο.
1995
«Ο Γάμος» του Α. Τσέχοφ
«Οι Θόρυβοι» του Ν. Παπαδέα

1997
«Ο Κουτσομπόλης» του Δ. Ψαθά
«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (2ο βραβείο Αττικής στους Πανελλ. Μαθήτ. Αγώνες)

1998
«Η Υψιπύλη» του Ευριπίδη (Παγκόσμια πρώτη, 1ο βραβείο Αττικής & 4ο Ελλάδας στους Πανελλ. Μαθήτ. Αγώνες)
«Το Ημέρωμα Της Στρίγγλας» του Σαίξπηρ

1999
«Η Αγάπη Άργησε» της Λ. Ζωγράφου σε διασκευή Ν. Παπαδέα

2000
«Οι Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (2ο βραβείο Αττικής στους Πανελλ. Μαθήτ. Αγώνες)

2001
«Η Αυλή Των Θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλη (3ο βραβείο Αττικής στους Πανελλ. Μαθήτ. Αγώνες)
«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Δ. Σολωμού σε διασκευή Ν. Παπαδέα (2ο βραβείο Αττικής στους Πανελλ. Μαθήτ. Αγώνες)

2002
«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου

2003
«Ιφιγένεια Η Εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

2004
«Οι Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη (Συμμετοχή στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων του Δήμου Ζωγράφου)

2005
«Οι Γειτόνισσες» του Π. Χορν

2006
«Ράφτης Κυριών» του Ζ. Φεντώ (Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρυάς Αργολίδος)

2007
«Το Φιόρο Του Λεβάντε» του Γρ. Ξενόπουλου (Θεατρικά Εγκαίνια του 2ου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Γέρακα - Συμμετοχή στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων του Δήμου Σπάτων)




Ο προορισμός

Νέα θεατρικά ταξίδια λοιπόν, καινούργιες διαδρομές και νέες παραστάσεις με αγάπη και μεράκι για τον πολιτισμό της περιοχής μας. Σας προσκαλούμε όλους να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε αυτό το νέο ξεκίνημα. Να περιμένετε νέα μας σύντομα.

Θεατρική Ομάδα Η Λιάστρα
Απρίλιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου