Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ


Αρχαία Επίδαυρος: «Νεφέλες» του Αριστοφάνη

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Παλλήνης «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» διοργάνωσε εχθές την καθιερωμένη κάθε χρόνο επίσκεψη και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη είναι ένα από τα σωζόμενα καθολοκληρίαν έργα του σπουδαιότερου αρχαίου σατυρικού συγγραφέα. Και ένα από τα έργα που ο Αριστοφάνης έγραψε δύο φορές αφού διόρθωσε την αρχική έκδοση του που του είχε χαρίσει το τρίτο βραβείο όταν παρουσιάστηκε στην εποχή του. Η παράσταση που απολαύσαμε ήταν η δεύτερη εκδοχή του.
Η μάχη μεταξύ του δίκαιου και του άδικου λόγου, της παλαιάς και της νεώτερης νοοτροπίας, της φιλοσοφίας των σοφιστών και της σχολής του Σωκράτη αποτελεί και την ουσία στην οποία εξελίσσεται η υπόθεση του έργου. Ένα τοπίο νεφελώδες, όπου και ο τίτλος του έργου.
Όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε την παράσταση στην Επίδαυρο μπορούμε να ομολογήσουμε ότι ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή.
Η σκηνοθεσία του έργου απέδιδε μοναδικά την υπόθεση του παρά την παρέμβαση που συνηθίζετε να γίνεται, εμπλουτίζοντάς την με σύγχρονα και επίκαιρα θέματα κοινωνικής και πολιτικής υφής.
Τα κοστούμια ιδιαίτερα και η παρουσία των θεοτήτων των Νεφελών εντυπωσιακή.
Αφήνουμε για το τέλος την ερμηνεία των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου με προεξέχουσα του Γ.Μπέζου.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες και φίλους μας να μην χάσουν αυτή την παράσταση  όταν ξαναπαιχθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Εμείς να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τους πατριώτες και φίλους που μας συνόδεψαν και περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά, η οποία και ολοκληρώθηκε στην παραλία της Επιδαύρου δίπλα στο κύμα και τις ψαρόβαρκες με τα εδέσματα του Μάικ.
 Για εμάς τους διοργανωτές ικανοποίησή μας, η καθολική  ευχαρίστηση των συμμετεχόντων και το κέφι τους, έτσι όπως πλουσιοπάροχα τα εισπράξαμε!
Ραντεβού λοιπόν και του χρόνου, όπως πάντα στα μέσα του Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου